Romania este inca o tara cu multe traditii si obiceiuri care au fost pastrate de-alungul anilor. In Romania, exista oameni care creeaza lucruri minunate cu propriile maini. Acestia sunt mesteri populari care practica aceste meserii de-o viata, cu placere, dar si cu multa truda.
Acesti oameni iscusiti creeaza produse traditionale romanesti care sunt apreciate atat de romani, dar si de oameni din alte tari. Avem mesteri in prelucrarea lemnului (mobilier artizanal, icoane si podoabe, troite monumentale, masti, etc), in incondeierea oualelor, in producerea de textile, de podoabe si papusi, in crearea impletiturilor (din sfoara, paie, papura, etc) si a porturilor populare romanesti, in prelucrarea pieilor si in realizarea icoanelor.
Un alt mestesug stravechi practicat inca in tara noastra este olaritul. Acesta presupune o munca obositoare ce implica forta, indemanare si cunostinte deosebite, avand in vedere ca orice greseala poate duce la distrugerea vasului. In general, acest mestesug e practicat de barbati, femeile ajutand eventual la decorat.